top of page
  • Writer's pictureSKÖN

Kuinka valita sopiva aurinkovoide?

Kesä on täydessä vauhdissa. Vaikka sinun pitäisi käyttää aurinkovoidetta vuoden jokaisena päivänä, se on vielä tärkeämpää kesällä – kun päivät ovat pidempiä, aurinko on voimakkaampi ja on helpompi viettää enemmän aikaa ulkona. Aurinkovoidetta valitessasi, muista lukea etiketti ennen ostamista. Elintarvike- ja lääkeviraston määräykset edellyttävät, että etiketit noudattavat tiettyjä ohjeita. Oppaamme voi auttaa sinua ymmärtämään ehdot.

  • Valitse aurinkovoide "laajaspektrisellä" suojalla. Tällä merkinnällä varustetut aurinkosuojat suojaavat sekä UVA- että UVB-säteiltä. Kaikki aurinkosuojatuotteet suojaavat UVB-säteiltä, ​​jotka ovat pääasiallinen auringonpolttamien ja ihosyöpien aiheuttaja. Mutta UVA-säteet edistävät myös ihosyöpää ja ennenaikaista ikääntymistä. Vain tietyn testin läpäiseville tuotteille voidaan merkitä "laajaspektri". Tuotteissa, jotka eivät ole laaja-alaisia, tulee olla varoitus, että ne suojaavat vain auringonpoltolta, eivät ihosyövältä tai ihon ikääntymiseltä.

  • Varmista, että aurinkovoiteessasi on aurinkosuojakerroin (SPF) 30 tai korkeampi. SPF-luku on aurinkosuojan suojan taso UVB-säteitä vastaan. Korkeammat SPF-luvut tarkoittavat parempaa suojaa, mutta mitä korkeammalle saavutat, sitä pienemmäksi ero tulee. SPF 15 aurinkosuojat suodattavat noin 93 % UVB-säteistä, kun taas SPF 30 aurinkosuojat suodattavat noin 97 %, SPF 50 aurinkosuojat noin 98 % ja SPF 100 noin 99 %. Mikään aurinkovoide ei suojaa sinua täysin. FDA edellyttää, että kaikki aurinkosuojatuotteet, joiden SPF on alle 15, sisältävät varoituksen, että se suojaa vain auringonpoltolta, ei ihosyövältä tai ihon ikääntymiseltä.  • "Vedenkestävä" ei tarkoita "vedenpitävää". Mikään aurinkovoide ei ole vedenpitävä tai "hienkestävä", eivätkä valmistajat saa väittää, että ne olisivat. Jos tuotteen etiketissä väitetään sen olevan vedenpitävä, siinä on ilmoitettava, kestääkö tuote 40 minuuttia vai 80 minuuttia uidessa tai hikoillessa. Saat parhaat tulokset levittämällä aurinkovoidetta uudelleen vähintään 2 tunnin välein ja jopa useammin, jos uit tai hikoilet. Aurinkosuojavoide hankautuu yleensä pois kuivatessasi itseäsi pyyhkeellä, joten sinun on tällöin lisättävä enemmän voidetta.


Muita tapoja pysyä suojassa auringolta

Sen lisäksi, että valitset oikean aurinkosuojan ja käytät sitä oikein, noudata näitä ohjeita suojataksesi ihoasi auringon vaurioilta, jotka voivat aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä ja ihosyöpää:

Peitä itsesi kankailla


Kun olet ulkona auringossa, käytä vaatteita ja leveälieristä hattua suojataksesi mahdollisimman paljon ihoa. Suojaa silmäsi aurinkolaseilla, jotka estävät vähintään 99 prosenttia UV-valosta.


Hakeudu varjoon


Rajoita suoraa altistumista auringolle, erityisesti kello 10.00–16.00, jolloin UV-säteet ovat voimakkaimmat.


Vältä solariumia ja aurinkolamppujaMolemmat voivat aiheuttaa vakavia pitkäaikaisia ​​ihovaurioita ja edistää ihosyöpää.34 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Kurkkaa nämä herkut!

bottom of page