top of page
  • Writer's pictureSKÖN

Kuinka valita parhaiten sopivat hiustenhoitotuotteet?

Ota selvää millainen hiustyyppi sinulla on ja opi valitsemaan oikeat hiustuotteet hiuksillesi! Jokainen meistä haaveilee kauniista hiuksista. Siksi meidän tulee huolehtia hiuksistamme mahdollisimman hyvin. Tämä ei tarkoita vain säännöllistä kampaajalla käymistä, vaan myös oikeanlaisten kosmeettisten tuotteiden, kuten shampoon, hoitoaineen, naamion, öljyjen ja muiden käyttöä. Mutta mitkä hiustuotteet ovat oikeat? Parhaiten sopivien hiustenhoitotuotteiden valinta ei ole helppoa laajan tuotevalikoiman vuoksi. Ensinnäkin on tärkeää määrittää hiustyyppisi oikein ja vasta sitten voit valita sopivat tuotteet hiuksillesi.Kuinka määrität hiustyyppisi?

Valitessasi hiustenhoitotuotteita, hiustyyppisi määrittäminen on ehdottoman tärkeää, jotta tiedät, mitkä tuotteet sopivat parhaiten hiuksillesi. Itse asiassa monet ongelmistasi hiusten ja hiuspohjan kanssa voivat johtua yksinkertaisesti väärien tuotteiden käytöstä. Kun tiedät hiustyyppisi, voit löytää tasapainon, jota hiuksesi tarvitsee ja lopettaa huonot hiuspäiväsi lopullisesti. Tässä on neljä tekijää, jotka voivat auttaa sinua määrittämään, minkä tyyppiset hiukset sinulla on:1) Hiusten rakenneEnsimmäinen tapa selvittää, millaisia ​​hiuksia sinulla on, on määrittää hiustesi halkaisija eli säikeiden leveys – kuinka ohut tai paksu yksittäinen säike on. Yleensä hiukset voidaan jakaa kolmeen luokkaan: ohuet, keskipaksut ja paksut. Se voi vaikuttaa siihen, kuinka hyvin hiuksesi pysyvät mallissa ja reagoivat tiettyihin tuotteisiin. Huokoisten hiusten kampaus ei useinkaan pysy hyvin, joudut kampaamaan ja levittämään paljon ekstrapitävää hiuslakkaa. Paksut hiukset pysyvät usein kurissa, mutta niitä voi olla vaikea muotoilla, koska ne ovat yleensä vähemmän joustavia. Keskipitkissä hiuksissa kampaus pysyy hyvin ja hiukset on myös helppo muotoilla. Tämän tietäminen auttaa sinua määrittämään paremmin, minkä tyyppisiin tuotteisiin sinun kannattaa keskittyä. Jos et ole varma, mihin kategoriaan kuulut, on helppo tapa selvittää se!


Testi: Vertaa hiuksiasi ompelulankaan (valitse hiuksiasi vastaava väri, jos mahdollista). Jos hiuksesi näyttävät ohuemmilta kuin ompelulanka, hiuksesi ovat kunnossa, kun taas jos ne näyttävät paksummilta, ne ovat todennäköisesti paksuja. Kaikki niiden väliltä on normaalia/keskikokoista.
Ohut hius


Asiantuntijat puhuvat hienoista hiuksista, jos niiden halkaisija on alle 0,06 mm. Ohuet hiukset ovat yleensä herkempiä, alttiimpia vaurioille ja vähemmän kestäviä lämpömuotoilutyökalujen aiheuttamia korkeita lämpötiloja vastaan. Hienojen hiusten haittana on myös se, että ne ovat usein volyymittomat, veltot ja rasvoittuvat nopeammin. Tästä syystä ohuet hiukset vaativat mahdollisimman hellävaraista hoitoa.

Sopiva hoito ohuille hiuksille


Hiustenhoitorutiinisi tavoitteena on saada hiuksesi näyttämään paksuilta. Tämä ei vaadi mitään liian dramaattista - voit nähdä tuloksia käyttämällä oikeaa shampoota hennoille hiuksille, kevyttä hoitoainetta ja hiusnaamiota hennoille hiuksille. Vältä ehdottomasti kermaisia ​​ja täyteläisiä koostumuksia, jotka voivat myös painaa hiuksia. Kirkas, geelimäinen rakenne sopii paremmin hiuksillesi. Etsi paketista kaikki termit volyymi, ohuet hiukset, painoton, kevyt. Hyviä ovat myös ainesosat, kuten selluloosa, erilaiset proteiinit (vehnä, riisi) ja polymeerit, jotka tukevat hiusten täyteläisyyttä ja vahvuutta. Vältä sen sijaan dimetikoni- tai behentrimoniummetosulfaattia sisältäviä tuotteita, jotka ovat liian raskaita ja hiuksesi rasvoittuvat välittömästi. Muista, että käytä hoitavia tuotteita (hoitoaine, hoito) vain pituuksiin ja latvoihin. Vähennä myös muotoilutuotteita ja valitse kevyet ja ei kovin kiinteyttävät tuotteet.


Täydellisiä ovat erityisen volyymivaahdot, volyymi-suihkeet tai volyymijauheet.Sopivia tuotteita ohuille ja hennoille hiuksille

Keskipaksut/normaalit hiukset


Normaalin hiuksen paksuus on yleensä noin 0,07 mm. Normaalit hiukset eivät ole rasvaisia ​​eivätkä kuivia, ne ovat luonnostaan ​​kiiltäviä, joustavia ja vaurioitumattomia. Se vaatii vähän hoitoa, mutta silti se näyttää hyvältä ja myös kampaus pitää muotonsa hyvin. Hiukset ovat optimaalisessa kunnossa, mikä tarkoittaa sitä, että hoidat niitä kunnolla.


Sopiva hoito keskipaksuille ja normaaleille hiuksilleOlet onnekas, jos sinulla on keskipitkät hiukset; normaaleille hiuksille riittää shampoo. Myös päivittäinen shampoo tai shampoo 2 in 1 hoitoaineen kanssa sopii hyvin hiustyypille. Shampoon ja hoitoaineen lisäksi voit joskus hemmotella hiuksiasi myös intensiivisellä hoidolla tai hiusnaamiolla.Sopivat tuotteet keskipaksuille ja normaaleille hiuksillePaksut hiuksetPaksujen hiusten halkaisija on yli 0,08 mm. Karkeat hiukset näyttävät paksuilta ja runsailta, niissä on paljon rakennetta, mutta toisaalta ne ovat taipuvaisia ​​pörröisyyteen, ovat vähemmän hallittavissa eivätkä usein pidä vettä yhtä hyvin kuin muut hiustyypit. Tämän tyyppisten hiusten etuna on, että ne kestävät paremmin vaurioita, katkeilua ja korkeita lämpötiloja.

Sopiva hoito paksuille hiuksilleKosteuttaakseen hiuksia ja välttääkseen pörröisyyttä, ihmisten, joilla on karkeat hiukset, tulisi käyttää enemmän kosteuttavia tuotteita. Suosittelemme käyttämään erittäin kosteuttavia shampoita, ravitsevia hoitoaineita ja naamioita, joissa on runsas koostumus, esim. kaakao- tai sheavoita sisältäviä korkean rasvahappopitoisuuden vuoksi. Myös silottavat ja pörröisyyttä ehkäisevät tuotteet sopivat. Tarjolla on myös erityisesti paksuille hiuksille suunniteltuja tuotteita - shampoot paksuille hiuksille, hoitoaineet paksuille hiuksille, naamiot paksuille hiuksille. Voit myös lisätä hiusöljyjä hiusrutiinisi. Öljyt ovat loistavia tuomaan kiiltoa, pehmeyttä ja tasoittamaan pörröisyyttä estävällä vaikutuksella. Mitä tulee muotoiluun, vaihtoehtosi ovat lähes rajattomat, vältät vain korkean vesipitoisuuden sisältäviä tuotteita.Parhaat tuotteet paksuille hiuksille


2) Päänahan rasvaisuus / kuivuusTähän mennessä tiedämme, että jos päänahkasi ei ole hyvässä kunnossa, ei hiuspohjasikaan ole, minkä vuoksi siitä huolehtiminen ei ole vain hyvä idea - se on välttämätöntä. Päänahan kunnon määrittäminen voi kuitenkin olla helpommin sanottu kuin tehty, koska päänahkasi saattaa olla samaa aikaa sekä rasvoittuva, että halkeileva ja kuiva.


Testi: Pese hiuksesi tavalliseen tapaan. Kuivaa hiustenkuivaajalla äläkä levitä hiuksiisi mitään tuotteita, koska tämä voi muuttaa tuloksiasi. Seuraavana aamuna, painele päänahkaasi hellästi nenäliinalla. Jos liinassa on öljyjäämiä, sinulla on rasvainen päänahka. Jos näet nenäliinassa pienen öljyjäljen, sinulla on normaali päänahka. Jos liinassa ei ole mitään, päänahkasi on kuiva.
Kuiva päänahka


Jos sinulla on kuiva päänahka, sinulla on yleensä myös kuivat hiukset, jotka näyttävät 'lätsähtäneiltä' ja karkeilta. Usein peset hiuksesi vain kerran viikossa. Kuivat hiukset voivat kuitenkin johtua monista asioista, kuten hiusten liiallisesta käsittelystä värillä tai vaalennusaineella, kuumien työkalujen, kuten suoristusraudan, kihartimen ja hiustenkuivaajan, liiallisesta käytöstä, huonolaatuisen- tai vain vääränlaisen shampoon käytöstä.


Sopiva hoito kuivalle päänahallePumppaa hiuksesi täyteen terveellisiä rasvoja, jotta ne pysyvät kauniina ja kosteutettuina. Sopivan kosteuttavan shampoon ja hoitoaineen käyttö kuiville hiuksille voi todella auttaa taistelussa kuivia hiuksia vastaan. Syväkäsittelyn kosteuttavan naamion lisääminen voi tehdä ihmeitä kuiville hiuksille. Ja mitä vähemmän lämpöä voit käyttää päivittäin hiuksiin, sitä parempi, koska tiedämme, että se voi todella kuivattaa hiuksia. Jos joudut käyttämään suoristusrautaa tai fööniä, muista käyttää hyvää lämpösuojaa kosteuden ylläpitämiseksi. Hyvä apu tälle hiustyypille on kosteuttava, hiuksiin jätettävä hoitoaine, jota voit suihkuttaa hiuksiin aina kun ne näyttävät kuivilta. Vältä syväpuhdistavia ja volyymia antavia shampoita.
Kuivan päänahan tuotteita - näitä päänahkasi rakastaa!
Normaali päänahka


Jos sinulla ei ole kuivaa tai rasvaista päänahkaa, peset hiuksesi todennäköisesti kahdesti viikossa. Hoito on samanlainen kuin kohdassa 1) normaalit hiukset..


Rasvainen päänahka