top of page
  • Writer's pictureSKÖN

Kuinka valita parhaiten sopivat hiustenhoitotuotteet?

Ota selvää millainen hiustyyppi sinulla on ja opi valitsemaan oikeat hiustuotteet hiuksillesi! Jokainen meistä haaveilee kauniista hiuksista. Siksi meidän tulee huolehtia hiuksistamme mahdollisimman hyvin. Tämä ei tarkoita vain säännöllistä kampaajalla käymistä, vaan myös oikeanlaisten kosmeettisten tuotteiden, kuten shampoon, hoitoaineen, naamion, öljyjen ja muiden käyttöä. Mutta mitkä hiustuotteet ovat oikeat? Parhaiten sopivien hiustenhoitotuotteiden valinta ei ole helppoa laajan tuotevalikoiman vuoksi. Ensinnäkin on tärkeää määrittää hiustyyppisi oikein ja vasta sitten voit valita sopivat tuotteet hiuksillesi.Kuinka määrität hiustyyppisi?

Valitessasi hiustenhoitotuotteita, hiustyyppisi määrittäminen on ehdottoman tärkeää, jotta tiedät, mitkä tuotteet sopivat parhaiten hiuksillesi. Itse asiassa monet ongelmistasi hiusten ja hiuspohjan kanssa voivat johtua yksinkertaisesti väärien tuotteiden käytöstä. Kun tiedät hiustyyppisi, voit löytää tasapainon, jota hiuksesi tarvitsee ja lopettaa huonot hiuspäiväsi lopullisesti. Tässä on neljä tekijää, jotka voivat auttaa sinua määrittämään, minkä tyyppiset hiukset sinulla on:1) Hiusten rakenneEnsimmäinen tapa selvittää, millaisia ​​hiuksia sinulla on, on määrittää hiustesi halkaisija eli säikeiden leveys – kuinka ohut tai paksu yksittäinen säike on. Yleensä hiukset voidaan jakaa kolmeen luokkaan: ohuet, keskipaksut ja paksut. Se voi vaikuttaa siihen, kuinka hyvin hiuksesi pysyvät mallissa ja reagoivat tiettyihin tuotteisiin. Huokoisten hiusten kampaus ei useinkaan pysy hyvin, joudut kampaamaan ja levittämään paljon ekstrapitävää hiuslakkaa. Paksut hiukset pysyvät usein kurissa, mutta niitä voi olla vaikea muotoilla, koska ne ovat yleensä vähemmän joustavia. Keskipitkissä hiuksissa kampaus pysyy hyvin ja hiukset on myös helppo muotoilla. Tämän tietäminen auttaa sinua määrittämään paremmin, minkä tyyppisiin tuotteisiin sinun kannattaa keskittyä. Jos et ole varma, mihin kategoriaan kuulut, on helppo tapa selvittää se!


Testi: Vertaa hiuksiasi ompelulankaan (valitse hiuksiasi vastaava väri, jos mahdollista). Jos hiuksesi näyttävät ohuemmilta kuin ompelulanka, hiuksesi ovat kunnossa, kun taas jos ne näyttävät paksummilta, ne ovat todennäköisesti paksuja. Kaikki niiden väliltä on normaalia/keskikokoista.
Ohut hius


Asiantuntijat puhuvat hienoista hiuksista, jos niiden halkaisija on alle 0,06 mm. Ohuet hiukset ovat yleensä herkempiä, alttiimpia vaurioille ja vähemmän kestäviä lämpömuotoilutyökalujen aiheuttamia korkeita lämpötiloja vastaan. Hienojen hiusten haittana on myös se, että ne ovat usein volyymittomat, veltot ja rasvoittuvat nopeammin. Tästä syystä ohuet hiukset vaativat mahdollisimman hellävaraista hoitoa.

Sopiva hoito ohuille hiuksille


Hiustenhoitorutiinisi tavoitteena on saada hiuksesi näyttämään paksuilta. Tämä ei vaadi mitään liian dramaattista - voit nähdä tuloksia käyttämällä oikeaa shampoota hennoille hiuksille, kevyttä hoitoainetta ja hiusnaamiota hennoille hiuksille. Vältä ehdottomasti kermaisia ​​ja täyteläisiä koostumuksia, jotka voivat myös painaa hiuksia. Kirkas, geelimäinen rakenne sopii paremmin hiuksillesi. Etsi paketista kaikki termit volyymi, ohuet hiukset, painoton, kevyt. Hyviä ovat myös ainesosat, kuten selluloosa, erilaiset proteiinit (vehnä, riisi) ja polymeerit, jotka tukevat hiusten täyteläisyyttä ja vahvuutta. Vältä sen sijaan dimetikoni- tai behentrimoniummetosulfaattia sisältäviä tuotteita, jotka ovat liian raskaita ja hiuksesi rasvoittuvat välittömästi. Muista, että käytä hoitavia tuotteita (hoitoaine, hoito) vain pituuksiin ja latvoihin. Vähennä myös muotoilutuotteita ja valitse kevyet ja ei kovin kiinteyttävät tuotteet.


Täydellisiä ovat erityisen volyymivaahdot, volyymi-suihkeet tai volyymijauheet.Sopivia tuotteita ohuille ja hennoille hiuksille

Keskipaksut/normaalit hiukset


Normaalin hiuksen paksuus on yleensä noin 0,07 mm. Normaalit hiukset eivät ole rasvaisia ​​eivätkä kuivia, ne ovat luonnostaan ​​kiiltäviä, joustavia ja vaurioitumattomia. Se vaatii vähän hoitoa, mutta silti se näyttää hyvältä ja myös kampaus pitää muotonsa hyvin. Hiukset ovat optimaalisessa kunnossa, mikä tarkoittaa sitä, että hoidat niitä kunnolla.


Sopiva hoito keskipaksuille ja normaaleille hiuksilleOlet onnekas, jos sinulla on keskipitkät hiukset; normaaleille hiuksille riittää shampoo. Myös päivittäinen shampoo tai shampoo 2 in 1 hoitoaineen kanssa sopii hyvin hiustyypille. Shampoon ja hoitoaineen lisäksi voit joskus hemmotella hiuksiasi myös intensiivisellä hoidolla tai hiusnaamiolla.Sopivat tuotteet keskipaksuille ja normaaleille hiuksillePaksut hiuksetPaksujen hiusten halkaisija on yli 0,08 mm. Karkeat hiukset näyttävät paksuilta ja runsailta, niissä on paljon rakennetta, mutta toisaalta ne ovat taipuvaisia ​​pörröisyyteen, ovat vähemmän hallittavissa eivätkä usein pidä vettä yhtä hyvin kuin muut hiustyypit. Tämän tyyppisten hiusten etuna on, että ne kestävät paremmin vaurioita, katkeilua ja korkeita lämpötiloja.

Sopiva hoito paksuille hiuksilleKosteuttaakseen hiuksia ja välttääkseen pörröisyyttä, ihmisten, joilla on karkeat hiukset, tulisi käyttää enemmän kosteuttavia tuotteita. Suosittelemme käyttämään erittäin kosteuttavia shampoita, ravitsevia hoitoaineita ja naamioita, joissa on runsas koostumus, esim. kaakao- tai sheavoita sisältäviä korkean rasvahappopitoisuuden vuoksi. Myös silottavat ja pörröisyyttä ehkäisevät tuotteet sopivat. Tarjolla on myös erityisesti paksuille hiuksille suunniteltuja tuotteita - shampoot paksuille hiuksille, hoitoaineet paksuille hiuksille, naamiot paksuille hiuksille. Voit myös lisätä hiusöljyjä hiusrutiinisi. Öljyt ovat loistavia tuomaan kiiltoa, pehmeyttä ja tasoittamaan pörröisyyttä estävällä vaikutuksella. Mitä tulee muotoiluun, vaihtoehtosi ovat lähes rajattomat, vältät vain korkean vesipitoisuuden sisältäviä tuotteita.Parhaat tuotteet paksuille hiuksille


2) Päänahan rasvaisuus / kuivuusTähän mennessä tiedämme, että jos päänahkasi ei ole hyvässä kunnossa, ei hiuspohjasikaan ole, minkä vuoksi siitä huolehtiminen ei ole vain hyvä idea - se on välttämätöntä. Päänahan kunnon määrittäminen voi kuitenkin olla helpommin sanottu kuin tehty, koska päänahkasi saattaa olla samaa aikaa sekä rasvoittuva, että halkeileva ja kuiva.


Testi: Pese hiuksesi tavalliseen tapaan. Kuivaa hiustenkuivaajalla äläkä levitä hiuksiisi mitään tuotteita, koska tämä voi muuttaa tuloksiasi. Seuraavana aamuna, painele päänahkaasi hellästi nenäliinalla. Jos liinassa on öljyjäämiä, sinulla on rasvainen päänahka. Jos näet nenäliinassa pienen öljyjäljen, sinulla on normaali päänahka. Jos liinassa ei ole mitään, päänahkasi on kuiva.
Kuiva päänahka


Jos sinulla on kuiva päänahka, sinulla on yleensä myös kuivat hiukset, jotka näyttävät 'lätsähtäneiltä' ja karkeilta. Usein peset hiuksesi vain kerran viikossa. Kuivat hiukset voivat kuitenkin johtua monista asioista, kuten hiusten liiallisesta käsittelystä värillä tai vaalennusaineella, kuumien työkalujen, kuten suoristusraudan, kihartimen ja hiustenkuivaajan, liiallisesta käytöstä, huonolaatuisen- tai vain vääränlaisen shampoon käytöstä.


Sopiva hoito kuivalle päänahallePumppaa hiuksesi täyteen terveellisiä rasvoja, jotta ne pysyvät kauniina ja kosteutettuina. Sopivan kosteuttavan shampoon ja hoitoaineen käyttö kuiville hiuksille voi todella auttaa taistelussa kuivia hiuksia vastaan. Syväkäsittelyn kosteuttavan naamion lisääminen voi tehdä ihmeitä kuiville hiuksille. Ja mitä vähemmän lämpöä voit käyttää päivittäin hiuksiin, sitä parempi, koska tiedämme, että se voi todella kuivattaa hiuksia. Jos joudut käyttämään suoristusrautaa tai fööniä, muista käyttää hyvää lämpösuojaa kosteuden ylläpitämiseksi. Hyvä apu tälle hiustyypille on kosteuttava, hiuksiin jätettävä hoitoaine, jota voit suihkuttaa hiuksiin aina kun ne näyttävät kuivilta. Vältä syväpuhdistavia ja volyymia antavia shampoita.
Kuivan päänahan tuotteita - näitä päänahkasi rakastaa!

Normaali päänahka


Jos sinulla ei ole kuivaa tai rasvaista päänahkaa, peset hiuksesi todennäköisesti kahdesti viikossa. Hoito on samanlainen kuin kohdassa 1) normaalit hiukset..


Rasvainen päänahka


Rasvaiset hiukset näyttävät litteiltä, ​​rasvaisilta, painavilta ja ne on pestävä joka päivä. Pese hiuksesi 4-5 kertaa viikossa tai päivittäin. Rasvoittuvien hiusten syy on pääasiassa rasvainen päänahka. Siksi jotkut ihmiset voivat kestää kahdeksan päivää ilman hiustenpesua, hiukset 'mintissä'.


Sopiva hoito rasvaiselle päänahalleVaikka et voi tehdä paljoakaan muuttaaksesi talirauhasten toimintaa (kiitos, genetiikka), on olemassa tiettyjä asioita, jotka voivat auttaa hallitsemaan tilannetta. Käytä erityistä kosmetiikkaa tälle hiustyypille - shampoo rasvaisille hiuksille, kevyt hoitoaine rasvaiselle päänahalle. Vältä sen sijaan kosteuttavia, ravitsevia ja tasoittavia shampoita ja hoitoaineita, joiden koostumus on öljyinen ja liian täyteläinen. Kun hiuksesi alkavat rasvoittua, voit hoitaa ongelman kuivashampoolla.

3) HuokoisuusHuokoisuus tarkoittaa hiusten kykyä imeä kosteutta tai tuotetta. Kun tiedät, kuinka huokoiset hiuksesi ovat, voit määrittää, millaisia ​​kemiallisia käsittelyjä hiuksesi kestävät sekä minkä tyyppisiä tuotteita sinun tulisi laittaa hiuksiisi.

Testi: Helppo tapa määrittää hiustesi huokoisuus on laittaa yksi hiussäike vesikulhoon. Jos hiukset vajoavat pohjaan, hiukset ovat huokoisia, koska ne imevät kaiken kosteuden. Jos hiuksesi kelluvat veden päällä, hiuksesi ovat vähähuokoisisia, eivätkä ime helposti kosteutta. Lopuksi, jos hiukset kelluvat jossain keskellä vettä, sen huokoisuus on normaali, mikä tarkoittaa, että se on hyvin tasapainossa. Huokoisuuden tunnistaa helposti koskettamallakin. Jos hiukset ovat sileät kosketukselle, niiden huokoisuus on alhainen. Jos hius tuntuu epätasaiselta, sen huokoisuus on korkea.


Korkea huokoisuus hiuksissa


Jos sinulla on erittäin huokoiset hiukset, hiuksissasi on vaurioita, jotka voivat johtua kemiallisista hiushoidoista, lämpömuotoilusta tai useista muista ulkoisista tekijöistä. Tämä tarkoittaa, että kun levität tuotetta, hiuksesi imevät sen nopeasti, mikä tarkoittaa, että joudut usein levittämään lisää. He, joiden hiusten huokoisuus on korkea, huomaavat, että heidän hiuksensa kuivuvat nopeasti, mutta eivät tunnu kosteutetulta tai ravitulta. Sopiva hoito: Yritä välttää tälle hiustyypille lämpöä, joka voi edelleen kuivata säikeitäsi, ja etsi kosteuttavia hiustenhoitotuotteita, jotka antavat hiuksillesi runsaasti kosteutta. Loistavia ovat erittäin ravitsevat, kermaiset ​​tai öljyiset tuotteet (paitsi erittäin ohuille hiuksille...). Suosittelemme vaurioituneille hiuksille tarkoitettuja shampoita ja mieluiten sulfaatitonta shampoota, jotka varmistavat hellävaraisen pesun. Vielä hellävaraisemman pesun saamiseksi voit valita puhdistavat hoitoaineet. Sen jälkeen käytä hoitoaineita vaurioituneille hiuksille tai tasoittavia hoitoaineita, uudistavaa naamiota ja hiusöljyjä. Tuotteet, joiden pH on hieman hapan (sulkevat hiukset), auttavat myös. Nämä keinot auttavat palauttamaan hiuskuitua, sekä lukitsevat kosteuden hiusten sisään.

Matala huokoisuusJos hiustesi huokoisuus on alhainen, vesi jää usein hiusten ulkopuolelle eikä imeydy. He, joiden huokoisuus on alhainen, huomaavat usein, että heidän hiustensa kuivuminen kestää kauemmin ja että tuotteet kerääntyvät hiuksiin sen sijaan, että ne imeytyisivät. Sopiva hoito: Ensinnäkin vähähuokoisilta hiuksilta on poistettava tuotekertymät ja -jäämät syväpuhdistavilla shampoilla ja kuorinta-aineilla. Nämä shampoot auttavat avaamaan hiuksia, jotta hoitotuotteet imeytyvät paremmin. Käytä hiusnaamioita ja -hoitoja vain poikkeuksellisesti (esim. kerran kahdessa viikossa). Jotta hoitotuotteet imeytyvät vielä paremmin, levitä tuotteet tasaisesti hiuksiin ja levitä tuotteita hieman kosteisiin hiuksiin. Vältä kermaisia ​​ja öljyisiä koostumuksia, valitse ohuemmille hiuksille suunniteltuja kevyempiä tuotteita.
4) Erityiset hiustyypit


Yllä lueteltujen hiustyyppien lisäksi on muitakin tekijöitä, jotka sinun tulee ottaa huomioon valitessasi kosmeettisia tuotteita. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja.

Värjätyt & Vaaleat hiuksetVärjätyt hiukset ovat usein herkistyneitä, heikentyneet, erittäin huokoisia ja myös jatkuvassa värjäyksessä vaurioituneita. Valitse tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti kemiallisesti käsitellyille hiuksille - shampoot, hoitoaineet, hiuksiin jätettävät hoidot ja hiusnaamiot värjätyille hiuksille. Nämä tuotteet eivät vain huolehdi hiusten laadusta, vaan myös suojaavat hiusväriä, joka haalistuu ajan myötä. Lisäksi jotkin sävytystuotteet voivat jopa elvyttää ja parantaa väriä ja pidentää salonkikäyntien välistä aikaa. Älä käytä sulfaattishampoita, syväpuhdistavia shampoita tai rasvoittuville hiuksille tarkoitettuja shampoita, joilla on voimakas puhdistava vaikutus ja jotka voivat nopeuttaa värin haalistumista.Blondit arvostavat vaaleille hiuksille tarkoitettuja erikoisshampooita, vaaleille hiuksille tarkoitettuja vaaleita hoitoaineita ja hiusnaamioita, jotka pitävät värin kirkkaana ja säteilevänä. Platinablondien ei pitäisi missata violetteja/hopeashampooita. Nämä violettipigmenttejä sisältävät shampoot auttavat pitämään keltaiset, lämpimät sävyt loitolla. Voit myös täydentää purppuraisia ​​shampoita violetilla hoitoaineilla, hopeanvärisillä naamioilla ja violettia sävyttävällä, violettipigmentillä.


Suosittelemme Davinesin vaaleille hiuksille tarkoitettuja tuotteita - näitä saa jo useasta kampaamosta ympäri Suomen.


Hilse


Hilseen käsitteleminen ei ole hauskaa. Hiutaleita, kutiava, kuiva päänahka… tila voi olla vakavasti epämiellyttävä, puhumattakaan ehkä hieman kiusallisesta. Onneksi hilseestä eroon pääsemiseksi tarvitaan vain oikea hilseshampoo. Nämä ovat erityisiä aineita, kuten sinkkipyritioni, salisyylihappo ja allantoiini, jotka poistavat tehokkaasti hilseen hiuksista. Koska nämä kaavat ovat hieman erilaisia ​​kuin tavalliset shampoosi, niitä tulisi käyttää myös hieman eri tavalla. Muista hieroa hilseshampoo päänahkaan ja antaa sen vaikuttaa noin viisi minuuttia, jotta hilseshampoolla jää riittävästi aikaa poistaa ongelmallinen hiiva. Hiusasiantuntijat neuvovat myös olemaan käyttämättä näitä shampoita pitkään, vaan vuorottele herkälle päänahalle tarkoitetun shampoon kanssa.
Hiustenlähtö


Syitä hiustenlähtöön voi olla monia. On tärkeää ymmärtää eri tyypit ja syyt vahvempien ja terveempien hiusten edistämiseksi. Reaktionaalinen hiusten oheneminen johtuu usein tekijöistä, kuten stressistä, ruokavalion puutteista, raskauden jälkeisistä hormonaalisista muutoksista tai lääkkeistä, kun taas etenevä hiusten oheneminen on yleensä geneettistä. Tehokkaimmat ohenevien hiusten ulkoisen hoidon muodot ovat: stimuloivat seerumit ja tonikit yhdistettynä laadukkaisiin shampooihin oheneville hiuksille ja hoitoaineille oheneville hiuksille. Avaintekijä on säännöllinen ja perusteellinen käyttö. Ole kuitenkin kärsivällinen, näet todennäköisesti ensimmäiset näkyvät tulokset 3-4 kuukauden kuluttua.

Kun olet tehnyt kaikki hiustestit, saatat huomata, että sinulla ei ole vain yhtä hiustyyppiä, periaatteessa sinulla voi olla ohuita hiuksia, jotka ovat paksuja tai karkeita hiuksia, jotka ovat ohuita ja kuinka monia yhdistelmiä siltä väliltä. Mitä nyt? -Tunnista yksi pääalue prioriteettina ja keskity siihen.


Voit aina kysyä meiltä vinkkejä kommenttikentässä!


168 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Kurkkaa nämä herkut!

bottom of page