top of page
  • Writer's pictureSKÖN

Ihonhoidon trendit 2023

Edulliset mutta laadukkaat vaihtoehdot, skinimalism, monitehoiset tuotteet, vihreät arvot. Kurkkaa, mitä kaikkea kuuluu ihonhoidon trendeihin vuonna 2023.
1. Etsitään edullisia mutta laadukkaita vaihtoehtoja


2. Skinimalism ja monitehoiset tuotteet


➢ Taantuma + vihreät arvot = hankitaan vähemmän erilaisia tuotteita

➢ Pandemian jälkeen ei ole enää aikaa monivaiheisiin rutiineihin

➢ Etsitään tuotteita, joissa on yhdistetty useita tehokkaita ainesosia (kuten C-vitamiini ja niasiiniamidi eli B3-vitamiini)

➢ Monikäyttöiset tuotteet, kuten kasvovoide-naamiot ja kosteussuihkeet.


Loistavana esimerkkinä monikäyttöisestä tuotteesta toimii Ziajan uutuus vitamiini yövoide-naamio.


3. Science-based skincare


➢ Kuluttajilla on paljon tietoa omasta ihostaan ja sille sopivista ainesosista. Etsitään tieteellisesti tehokkaiksi todistettuja ainesosia ja ainesosien yhdistelmiä.

➢ Laboratoriossa valmistetut luonnolliset ainesosat nousussa ->

ekologisuus ja ihoystävällisyys (ei käytetä luonnonvaroja eikä ainesosissa ole epäpuhtauksia) -> haastaa perinteistä sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

4. B3- ja C-vitamiinit, hyaluronihappo, antioksidantit


➢ Kuluttajien kiinnostus B3-vitamiiniin (niasiiniamidiin) ihonhoidossa on

kasvanut viimeisen vuoden aikana 21 %. Todistetusti tehokas ja monelle sopiva ainesosa.

➢ C-vitamiini ja hyaluronihappo jatkavat vahvasti trendikkäinä ainesosina. Heleyttävien ja kosteuttavien hoitotuotteiden suosion ennustetaan kasvavan edelleen. Yksi tunnetuimmista ainesosista ihon heleyttämiseen on C-vitamiini ja kosteuttamiseen hyaluronihappo.

➢ Jo pidemmän aikaa pinnalla olleiden antioksidanttisten ainesosien menekin odotetaan kasvavan edelleen seuraavan 5 vuoden aikana.5. Flash-effect trendi


Kosmetiikka kehittyy jatkuvasti ja yksi uusimmista trendeistä on niin sanottu flash effect. Flash effect- tuotteet lupaavat välittömiä tuloksia nopeilla ja yksinkertaisilla ihonhoitorutiineilla. Efektillä tarkoitetaan intensiivistä ihon uudistusta, joka vaatii vain vähän vaivaa ja aikaa. Rutiinit voidaan ottaa käyttöön esimerkiksi aamuisin heräämisen jälkeen tai juuri ennen nukkumaanmenoa, jotta voidaan hyödyntää ja tehostaa ihon omaa luontaista yöaikaista uudistumista.

Tällainen lähestymistapa ihonhoitoon sopii kiireisten ihmisten vaatimuksiin, jotka elävät hektistä elämää ja ovat aina liikkeellä. Heille, jotka ovat jatkuvasti menossa, flash effect on täydellinen ratkaisu sen tarjotessa intensiivistä ihon uudistumista nukkuessa tai välitöntä energiaa pitkin päivää. Flash effect –tuotteilla voidaan saavuttaa nopeasti terve, hehkuva iho käyttämättä tunteja monivaiheisiin ja monimutkaisiin kauneusrutiineihin.
7 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki