• SKÖN

Mikä on ihanteellinen puhdistusaine ihotyypillesi?

Kasvojen puhdistusaine on ihonhoidon perusta, ja tämä perus -mutta välttämätön tuote luo pohjan kaikille muille käyttämillesi tuotteille. On tärkeää tietää oma ihotyyppisi, jotta voit valita koostumuksen, joka antaa ihollesi sen tarvitsemat ainesosat ja auttaa välttämään ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Kasvojen puhdistuksen ensisijainen tavoite on poistaa iholta meikki, lika ja ylimääräinen öljy, mutta tämä ensimmäinen ihonhoitovaihe tarjoaa myös mahdollisuuden saada lisäetuja tietyistä ainesosista, jotka voivat parantaa ihosi yleistä terveyttä ja ulkonäköä. Ihanteellinen kasvojen puhdistusainekoostumus riippuu ihotyypistäsi, joka voi vaihdella vuodenajasta toiseen ja jopa hormonaalisten tai ympäristötekijöiden mukaan (kuten matkustaminen ilmastoon, johon ihosi ei ole tottunut). Viisi pääihotyyppiä ovat normaali, kuiva, rasvainen, sekaiho ja herkkä. Jokaiselle on olemassa useita kasvojen puhdistusvaihtoehtoja, ja voit valita myös tekstuuritoiveidesi perusteella.


Yleisiä kasvojen puhdistukseen liittyviä harhaluuloja:

  • Puhdistus ei ole välttämätön ihonhoitovaihe

  • Jos iho tuntuu kireältä pesun jälkeen, se tarkoittaa, että se on täysin puhdas

  • Puhdistus useammin kuin kahdesti päivässä ja treenin jälkeen voi auttaa parantamaan aknea

  • Sinun ei tarvitse säätää puhdistusainetta vuodenaikojen vaihtelun ja sään mukaan


Kasvojen puhdistusainetta valittaessa vaihtoehtoja voi olla liikaa, mutta ihotyyppisi tunteminen helpottaa valintojen rajaamista. Puhdistuksessa on kyse muustakin kuin lian, meikin ja ylimääräisen rasvan pesemisestä pois, ja tämä tärkeä ihonhoitovaihe voi auttaa vastaamaan ihosi ainutlaatuisiin tarpeisiin. Harkitse näitä ihotyypin perusasioita:


  • Normaali iho: Tämä ihotyyppi ei koe liiallista kuivuutta tai rasvaisuutta, ja siinä ei yleensä ole näkyviä huokosia, aknea ja herkkyyttä.  • Kuiva iho: Ihoa pidetään kuivana, kun siitä puuttuu vettä ja luonnollisia öljyjä. Tällä ihotyypillä voi olla karkea rakenne, näkyviä juonteita ja ryppyjä ja kimmoisuuden menetystä sekä lisääntynyt herkkyys ja kireä, epämukava tunne.
  • Rasvainen iho: Rasvainen iho tuottaa liikaa talia, ja ihohuokoset ovat todennäköisesti laajentuneet, mustapäitä, näppylöitä ja ei-toivottua kiiltoa.  • Sekaiho: Tässä ihotyypissä on kuivia ja rasvaisia ​​alueita. On yleistä, että joissakin kohdissa on sameutta ja karkeutta, toisissa suurentuneet huokoset, mustapäitä ja kiiltoa (etenkin nenän, leuan ja otsan ympärillä).  • Herkkä iho: Herkät ihotyypit reagoivat yleensä ulkoisiin tekijöihin, mukaan lukien ihonhoitoon. Herkän ihon merkkejä voivat olla pistely, polttaminen ja punoitus.


Kasvojen puhdistusaineiden tyypit

Kun ymmärrät ihotyyppisi, oikean kasvojen puhdistusaineen valitseminen on paljon helpompaa – ja useimmissa tapauksissa sinun tarvitsee vain lukea pullon etiketti. Suurimmassa osassa kasvojen pesuaineista lukee selvästi, mille ihotyypeille ne on suunniteltu, joten muista tämä, kun teet ostoksia. Tämä koskee laajaa valikoimaa saatavilla olevia kasvojen puhdistusvaihtoehtoja, ja saatat huomata, että pidät mieluummin yhtä tyyppiä aamulla, toista illalla ja mahdollisesti erilaista tuotetta kuntosalille tai ollessasi liikkeellä. Riippumatta valitsemastasi kasvojen puhdistusaineesta, keramideja sisältävä tuote voi auttaa varmistamaan tehokkaan puhdistuksen vahingoittamatta ihon suojakerrosta.Geelimäinen kasvojenpuhdistusaineGeelimäinen kasvojenpuhdistusaine poistaa tehokkaasti meikin sekä lian ja ylimääräisen öljyn. Geelimäisiin kasvojen puhdistusaineisiin voidaan lisätä lisäaineita, kuten hyaluronihappoa kosteuttamaan, ja salisyylihappoa hellävaraiseen kuorimiseen. On tärkeää etsiä mieto geelimäinen kasvojenpuhdistusaine, joka ei poista iholta sen luonnollisia öljyjä. Ihotyypit: Normaali, rasvainen, herkkäVoidemaiset kasvojenpuhdistusaineetMeikin, lian ja ylimääräisen öljyn tehokkaan poistamisen lisäksi nämä kasvojenpesuvaihtoehdot tarjoavat kosteuttavia ja rauhoittavia etuja sekä miellyttävän koostumuksen. Tuotteesta riippuen voidemaiset kasvojen puhdistusaineet voivat muodostaa vaahtoa, ja nämä koostumukset voivat kohdistaa myös tiettyihin iho-ongelmiin, kuten kuivumiseen lisättynä hyaluronihappoa tai akneen, jolloin mukana on usein ainesosia, kuten bentsoyyliperoksidia. Ihotyypit: Normaali, kuiva, rasvainen, herkkä


Vaahtomaiset kasvojenpuhdistusaineet eli 'foamit'Kasvojen puhdistusaineet voivat tuottaa vaahtoa miedosta kuplivuudesta täyteläiseen vaahtoon. Vaahtoavat puhdistusaineet voivat alkaa geelinä tai voiteena, ja nämä kasvopesut puhdistavat ja poistavat meikin, ovat helposti huuhdeltavissa, sekä jättävät ihon sileäksi ja pehmeäksi. Ihotyypit: Normaali, rasvainen, herkkä

MisellivesiTehokas puhdistus ei välttämättä vaadi vettä tai huuhtelua, ja misellivesi voi puhdistaa ihon ylimääräisestä rasvasta, liasta ja meikistä tehokkaasti. Tämän tyyppisissä puhdistusaineissa on miselleiksi kutsuttuja molekyylejä, jotka toimivat magneeteina ja sitovat lian ja öljyn ilman huuhtelua. Herkällekin silmänympärysiholle sopiva misellivesi, jossa on suojakalvoa palauttavia keramideja ja rauhoittavaa niasiiniamidia, on helppokäyttöinen sekä kotona että silloin, kun tavanomainen vesipohjainen puhdistus ei ole vaihtoehto. Ihotyypit: Normaali, kuiva, rasvainen, sekaiho, herkkä


25 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki